Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

5 moduri eficiente de a te automotiva să începi să faci exerciții fizice

Ți-ai dorit dintotdeauna să faci sport, dar pur și simplu nu ai motivarea necesară? Te-ai înscris la mai multe programe, ai abonament la sală, ai cumpărat echipament de fitness, însă doar ai aruncat banii pe fereastră, pentru că nu folosești nimic din toate astea? Nu îți face griji, știm noi 5 moduri eficiente de a te automotiva să începi să faci exerciții fizice...

Nr. 1: Privește pozele cu tine din iarna trecută

De obicei, iarna e anotimpul când mulți pun câteva kilograme pe ei, iar kilogramele acelea se văd perfect în toate pozele! Caută în computer (sau în cutiile din pod, dacă încă ești fanul fotografiilor imprimate) și găsește una din iarna trecută (sau din cea anterioară ei) pentru a vedea cum îți stă cu acele kilograme în plus. Probabil că vei trage concluzia că nu îți stă bine și vei da fuga în sala de sport.

Nr. 2: Promite-ți o recompensă reală

Sigur, sănătatea de fier și aspectul incredibil sunt cele mai bune recompense pentru efortul susținut, dar deseori sunt prea vagi și prea abstracte, așa că nu au un veritabil efect motivațional. Dacă vrei să te automotivezi cu adevărat, promite-ți o recompensă reală - poate fi chiar orice - o vacanță de o săptămână în străinătate, o pereche de pantofi, echipament sport nou sau un smoothie marker de ultimă generație, care te va ajuta chiar să pui în practică decizia de a mânca sănătos.

Nr. 3: Dă vorba mai departe

Dacă îți promiți doar în sinea ta, șansele să „uiți” pur și simplu sunt mult mai mari decât dacă îți anunți decizia celor din jur. Spune-i partenerei, spune-le copiilor, prietenilor, colegilor de serviciu, poate chiar și cunoscuților enervanți, cei pe care nu-i suporți, dar alături de care ești forțat să petreci timpul - toți aceștia fie te vor încuraja, fie vor râde de tine. În orice caz, tu ieși în câștig, întrucât acesta va fi un excelent factor motivațional de a te apuca în sfârșit de treabă.

Nr. 4: Găsește-ți un coleg de antrenament

Poate fi orice cunoscut sau chiar o persoană pe care nu o cunoști foarte bine, dar de care ți-ar plăcea să te apropii - ai nevoie doar de cineva cu care se împarți suferința și plăcerea antrenamentelor la sală. Aproape toate schimbările din viață sunt mai ușoare dacă ai alături pe cineva, așa că interesează-te, dă anunț la ziar, dacă nu se poate altfel, sau postează pe Facebook ceva de genul:

„Am nevoie de partener pentru antrenament la sală. Cineva interesat?” Până la urmă cineva va răspunde afirmativ și te vei alege cu un tovarăș nou care va suferi alături de tine pe drumul spre rezultatele mult râvnite.

Nr. 5: Stabilește-ți scopuri realiste

Și nu uita să le notezi pe hârtie, altfel se vor risipi văzând cu ochii... Scopurile sunt esențiale în viață, ele te pot ajuta să fii motivat. Trebuia doar să nu uiți să fie din cele realiste (altminteri, probabil că vor avea efectul contrar) și ai grijă să îți urmărești progresul spre atingerea lor. Nu există sentiment mai plăcut decât acela al succesului!