Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

8 motive ca sa te antrenezi dimineata

Ai probleme atunci cand trebuie sa respecti un antrenament regulat? Exista o solutie pentru problema ta: expertii in fitness din lumea intreaga promoveaza de ani buni antrenamentul matinal. Citeste in continuare si descopera toate beneficiile unui antrenament matinal

Esti una dintre persoanele care au probleme cand trebuie sa urmeze un antrenament regulat? Este de inteles, mai ales ca ritmurile alerte ale stilului de viata modern te impiedica uneori sa ai grija de corpul si sanatatea ta. Exista insa o solutie pentru problema ta. Expertii in fitness din lumea intreaga promoveaza de ani buni antrenamentul matinal. Si de ce credem ca exercitiile de dimineata sunt atat de eficiente? Citeste in continuare si descopera toate beneficiile unui antrenament matinal!

Beneficiul #1: Consecventa

Cea mai mare problema atunci cand incerci sa urmezi un antrenament regulat este de obicei lipsa timpului. De cate ori nu s-a intamplat sa planuiesti pentru dupa-amiaza, dupa orele de lucru, sau seara un exercitiu consistent, insa a trebuit sa o lasi pe alta data din cauza unor obligatii? Solutia cea mai simpla este sa te trezesti un pic mai devreme dimineata si sa-ti dedici numai tie, o ora sau doua. Antrenamentul de dimineata te ajuta sa fii consecvent si te ajuta sa urmezi un program de antrenament regulat. Incearca si tu!

Beneficiul #2: Imbunatatirea metabolismului

Exercitiile de dimineata ridica semnificativ rata metabolismului corporal si o pastreaza crescuta si eficenta pentru ore intregi. De ce este acest lucru benefic pentru sanatate? Datorita faptului ca arzi mai multe calorii si in timpul orelor de lucru sau la scoala si in plus corpul tau este pregatit sa infrunte cele opt ore lungi in care... stai la birou. Cu siguranta este nevoie de ceva vreme sa te obisnuiesti cu antrenamentul devreme de dimineata, insa la final, cu siguranta ca merita!

Beneficiul #3: Un plus de energie

Situatiile stresante fac parte din viata ta, e adevarat? Cu ajutorul unui exercitiu consistent de dimineata, vei fi in stare sa-ti limpezesti gandurile, sa-ti gasesti pacea interioara si sa fii gata pentru provocarile din timpul zilei. Antrenamentul matinal va permite eliberarea endorfinelor si a anumitor hormoni in corp si in schimb vei simti un plus de energie care te va insoti ora dupa ora. Este mult mai eficient decat sa bei cafea in fiecare dimineata!

Beneficiul #4: Concentrare sporita

Nu este un secret prea mare - exercitiile de dimineata iti trezesc atat corpul cat si mintea, facand-o pe aceasta din urma alerta la stimulii exteriori. Antrenamentul matinal regulat te va ajuta sa te concentrezi mai bine, iar mintea ta va deveni alerta in cel mai scurt timp. Aportul ridicat de oxigen asupra creierului te ajuta sa te concentrezi timp de cinci ore si chiar mai mult! Merita sa incerci, nu-i asa?

Beneficiul #5: Un somn mai bun

Exercitiile fizice regulate – de dimineata, la pranz sau seara – iata o metoda bine cunoscuta de imbunatatire a calitatii somnului. Antrenamentul matinal poate avea si mai multe efecte benefice asupra somnului – trezindu-te dis de dimineata vei fi obligat sa te culci la o ora rezonabila seara si astfel vei fi mai consecvent in respectarea programul de somn.

Beneficiul #6: Imbunatatirea obiceiurilor alimentare

Te intrebi in aceasta clipa cum ar putea sa influenteze exercitiile de dimineata obiceiurile tale alimentare? De fapt e foarte simplu. In primul rand, exercitiile intense de dimineata te vor ajuta sa iei un mic dejun consistent si sanatos. Si in al doilea rand, corpul tau va fi pus in miscare, ceea ce va declansa in timpul zilei dorinta de a consuma multi nutrienti. Astfel vei putea sa impusti doi iepuri deodata datorita unui program de antrenament matinal! 

Beneficiul #7: Mai multe rezultate pe termen lung

Studiile au evidentiat faptul ca persoanele care se antreneaza de dimineata obtin rezultate mai bune pe termen lung. De ce? Pentru ca organismul nostru iubeste rutina. Si, in momentul in care reusesti sa creezi pentru dimineata un program de antrenament de succes, efectele asupra corpulu si sanatatii se vor putea observa mult mai repede. Un alt studiu a demonstrat ca 90% dintre persoanele care fac fac exercitii se antreneaza de dimineata. Esti convins? Trebuie sa te antrenezi si tu dimineata cat de curand posibil!

Beneficiul #8: Te trezesti mai usor

Este binecunoscut faptul ca prin exercitii se elibereaza endorfine in corp si acest lucru ne face sa fim multumiti, mai fericiti si bine energizati. Persoanele care fac exercitii in mod regulat abia asteapta sa transpire un pic. Cei care se antreneaza de dimineata, abia asteapta sa se faca dimineata. Este foarte adevarat – este mult mai usor sa te ridici din pat dimineata, daca stii ca te asteapta un antrenament sanatos.