Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Antrenament de rezistenta pentru un corp perfect

Cele mai recente studii au aratat efectele pozitive ale ridicarii de greutati si ale folosirii aparatelor de antrenament pentru acasa asupra scaderii in greutate. Exista multe explicatii posibile:

1. Ridicarea de greutati intensifica procesul de ardere a grasimilor

Aceasta teorie se bazeaza pe consumul depozitelor de energie17 in timpul antrenamentului. Muschii nostri sunt alcatuiti din materie energetica distincta, care functioneaza ca sursa de energie (folosim mai intai ATP18, CrP19, urmat de glicogen20 si de grasimi…)

Ridicarea greutatilor genereaza folosirea eficienta a glicocenului din muschi si de aceea corpul ajunge la stadiul in care incepe sa arda depozitele de grasime mai repede.

2. O silueta supla, dar frumos conturata

Al doilea aspect este estetic: daca slabim, silueta nu se contureaza frumos, neaparat. Trebuie sa ne tonifiem muschii si sa acumulam tesut muscular de calitate, esential pentru modelarea siluetei.

3. Mai multi muschi, mai putina grasime

A treia regula spune ca daca crestem masa musculara, masa de grasime scade, fiindca mai multi muschi ard mai multa energie.

Care este momentul ideal pentru a face sport?

Desi oamenii sunt foarte diferiti si se impart in principal in tipologii matinale si vesperale, un lucru este sigur: sportul stimuleaza metabolismul si aceasta intensitate sporita se pastreaza pana si la 12 ore dupa efort. Daca faci miscare dimineata, vei folosi peste zi mai multe calorii decat intr-o zi normala.

Daca faci miscare seara, metabolismul devine mai lent de indata ce adormi si te privezi de 12 ore de activitate metabolica intensa. Alegerea e a ta, dar nu uita ca faci sport pentru binele tau. Fie ca e dimineata, fie ca e seara, este important sa faci sport cu regularitate.

Fii hotarat in privinta scopurilor tale

In general vorbind, ne putem atinge obiectivele fixate. Dar avem nevoie de vointa si obiectivul trebuie sa fie unul rezonabil. Daca ai impresia ca un lucru nu are sens, el nu mai reprezinta un obiectiv pentru tine si atingerea sa e pusa sub semnul intrebarii.

Fiecare noua incercare de a slabi este ingreunata, fiindca de fiecare data activitatea metabolica scade si mai mult. Nu iti pierde vointa, respecta-ti decizia. Acopera golul chiar acum, fiindca daca viitoare, el va fi si mai mare!

Nu e niciodata prea tarziu sa incerci!

AVERTISMENT Raspunsurile expertilor se bazeaza pe o intrebare specifica si nu se pot folosi in scop public. Ele nu reprezinta o opinie medicala sau profesionala si nu pot niciodata inlocui o vizita la medic sau la specialist. Fiindca oamenii sunt diferiti, va recomandam sa discutati cu medicul cat de potrivite sunt aceste produse pentru dumneavoastra si cum ar trebui sa le folositi. Retineti ca unele informatii medicale pot fi invechite datorita studiilor si cercetarilor constante care au loc in domeniu.