Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Alege banda potrivita pentru obiectivul tau

In a doua parte a ghidului pentru achizitia unei benzi de alergat, te ajutam sa gasesti sfaturi si recomandari pentru ceea ce vrei sa cumperi, in functie de modelele diferite de benzi si de functiile suplimentare pe care le ofera pentru a raspunde nevoilor variate ale utilizatorilor.

In prima parte a Ghidului pentru achizitia unei benzi de alergat ai aflat despre principalele specificatii si beneficii ale antrenamentului pe banda de alergat. Acum e timpul sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine dintre numeroasele modele disponibile pe piata.

Tipuri de benzi de alergat si functii suplimentare

Benzile de alergat se impart in doua grupuri mari, care ofera fiecare un alt nivel de calitate si confort:

Benzile de alergat manuale

Benzile de alergat manuale sunt modele elementare si de obicei mai ieftine, perfecte pentru incepatori. Se activeaza prin miscarea picioarelor. Mergi cat se poate de repede si te fortezi, iar astfel controlezi viteza benzii.

Sugestie rapida: Magnetic Treadmill Young

Benzile de alergat motorizate

Benzile de alergat motorizate sunt mai avansate, mai costisitoare si iti asigura un antrenament intens, cu mai multe functii decat modelele manuale. Ele sunt activate de un motor integrat care misca banda – iar tu setezi viteza la care vrei sa te antrenezi. Benzile motorizate sunt perfecte pentru oricine, de la incepatori la atleti profesionisti care vor sa se antreneze la ei acasa.

Sugestie rapida: Reebok Z8 Treadmill

Motor: Cand alegi puterea motorului, uita-te la sarcina constanta in timp, cu alte cuvinte motorul va functiona cu acei cai putere perioade lungi de timp, iar sarcina maxima este mai putin importanta. Cauta benzi de alergat cu o sarcina constanta in timp cel putin 1,5 CP. De asemenea, cauta cea mai lunga garantie posibila a motorului (cel putin 1 an).

Functii de luat in considerare

Atat benzile de alergat manuale, cat si cele motorizate au modele diferite, cu functii si specificatii diferite. Cand cumperi o banda, sa ai in vedere urmatoarele functii, in functie de nevoile si obiectivele tale:

Viteza: Diferitele modele au viteze maxime diferite. Majoritatea benzilor de alergat au viteze cuprinse intre 0 si 12 km/h. Daca esti incepator, o banda de alergat cu o viteza de pana la 10 km/h este potrivita pentru nevoile tale. Pe masura ce progresezi, vei avea nevoie de una care sa mearga pana la 16 km/h, pentru un antrenament mai intens.

Inclinatie: Majoritatea benzilor au inclinatia reglabila, pentru a adauga intensitate si varietate antrenamentelor tale. Modelele de baza au, de obicei, doua niveluri de inclinatie care se regleaza manual, in timp ce cele motorizate mai performante iti permit de cele mai multe ori sa stabilesti procentajul inclinatiei pana la 12% printr-o simpla apasare de buton, fara sa iti intrerupi antrenamentul.

Programe: Benzile motorizate avansate ofera adesea o gama de programe de antrenament predefinite si personalizabile care iti garanteaza un antrenament eficient si iti pastreaza interesul si motivatia.

Monitor al pulsului cardiac: Numeroase benzi de alergat au un monitor cardiac integrat, care permite monitorizarea pulsului si adaptarea antrenamentului la ritmul cardiac stabilit ca obiectiv. La modelele avansate se poate regla automat viteza si/sau inclinatia pentru a adapta antrenamentul la zona tinta pentru puls. Aceasta functie este perfecta pentru persoanele care vor un antrenament sigur sau adaptat la obiectivele lor de fitness, inclusiv slabitul si imbunatatirea conditiei fizice.

Computer: In ziua de azi, cele mai multe benzi de alergat au un computer integrat cu ecran LCD sau LED, care permite monitorizarea antrenamentului si ofera feedback cu privire la antrenament, inclusiv viteza, distanta, calorii arse, ritm cardiac si multe altele.

Daca iti doresti o banda cu adevarat buna, care sa raspunda nevoilor tale mai mult timp, alege un model cu cateva programe predefinite, cu viteza si inclinatie reglabile, ca sa beneficiezi de un antrenament interesant si diversificat pe masura ce treci de la stadiul de incepator la cel de atlet cu experienta.

Modelele avansate iti ofera si functii bonus pentru un plus de confort si stabilitate, care fac antrenamentul mai distractiv, inclusiv banda rulanta captusita pentru diminuarea impactului asupra incheieturilor, suport pentru sticla de apa, mufa pentru mp3 sau suport pentru carte.

Sfaturi de intretinere

De obicei, regula este ca cu cat o banda de alergat costa mai mult, cu atat are o garantie mai lunga. Garantia standard la benzile de alergat este de 3 ani la piese si 1 an la uzura, in timp ce benzile mai ieftine au de obicei garantii mai scurte. Daca au garantia standardad, de cele mai multe ori oamenii nu au nevoie de alta extinsa, mai ales daca au grija de aparat, conform instructiunilor.

In ceea ce priveste intretinerea, regula de aur este sa pastrezi banda curata. Dupa fiecare antrenament, sterge-o de transpiratie si de mizerie, sterge-o de praf o data pe saptamana si aspira in jurul ei. Sterge banda rulanta si lateralele ei cu o carpa, pentru a-i prelungi durata de viata. O data pe saptamana verifica ca toate piese sunt bine stranse.

O data pe luna verifica ca banda nu prezinta semne de uzura, mai ales in zona benzii rulante.

Ai grija si sa folosesti banda de alergat doar in interior.