Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Cum sa alegi un aparat de fitness pentru acasa?

Aparatele de fitness pentru acasa iti ofera o serie intreaga de functii pentru un antrenament complet intr-un singur aparat. Exista multe modele disponibile, deci am pregatit acest ghid cu recomandari despre cum sa alegi un aparat de fitness potrivit pentru obiectivele tale.

Aspecte importante de avut in vedere cand cumperi un aparat de fitness

Aparatele de fitness asigura un antrenament complet intr-un singur aparat multifunctional. Ele au functii diferite, care iti permit sa faci exercitii variate de modelare corporala, lucrand diverse grupe musculare.

Utilizatori: Excelent pentru cei care doresc sa isi modeleze corpul in confortul propriei locuinte

Aparatele de fitness sunt recomandate utilizatorilor avansati cu experienta in antrenamentul de rezistenta, care doresc sa treaca de la greutati si banci de antrenament la un sistem de fitness universal pentru a putea lucra intregul corp.

Ele sunt excelente si pentru utilizatorii intermediari care nu au timp sau pur si simplu vor sa evite mersul la sala, dar fara sa renunte la un antrenament complet si eficient, la ei acasa.

Scopurile antrenamentului si zone tinta: antrenament total pentru muschi mai puternici si corp mai rezistent

Aparatele de fitness pentru acasa, cunoscute si ca aparate multifunctionale, sunt aparate universale pentru antrenamente de rezistenta cu care poti sa iti tonifiezi toti muschii, din cap pana in picioare. Functiile lor diferite actioneaza asupra diferitelor grupe musculare si te ajuta sa iti modelezi partea superioara si inferioara a corpului.

Aparatele de fitness pentru acasa sunt excelente pentru cresterea masei musculare, cresterea rezistentei si modelarea corporala. Antrenamentul de rezistenta ajuta si la imbunatatirea conditiei fizice si a rezistentei si andurantei si la lupta impotriva osteoporozei. In acelasi timp, el mai are si alte beneficii si anume:

 • Accelereaza scaderea in greutate,
 • Imbunateste postura si sustinerea coloanei,
 • Protejeaza impotriva leziunilor,
 • Te ajuta sa lupti mai eficient cu stresul zilnic,
 • Imbunatateste stabilitatea, echilibrul si controlul corpului.

Optiuni de exercitii

Aparatele de fitness pentru acasa iti ofera un antrenament de rezistenta complet si foarte divers care se concentreaza pe diversele parti ale corpului . In functie de functiile pe care le au, poti face pe ele numeroase exercitii, cum ar fi:

 • Tractiuni laterale – fata
 • Tractiuni laterale – spate
 • Tractiuni frontale
 • Tractiuni „fluture”
 • Extensii ale picioarelor
 • Lovituri laterale
 • Exercitii pentru tricepti
 • Ridicari de haltere de pe banca
 • Abdomene
 • Exercitii pentru muschii abdominali oblici
 • Ridicari de haltere de la umeri
 • Miscari de vaslire inalte, joase si medii.

Diferitele modele de aparate de fitness si functiile lor

Aparatele de fitness pentru acasa vin in variante cat se poate de diferite. Ele vin cu greutati reglabile, care iti permit sa adaptezi antrenamentul la conditia ta fizica si iti ofera functii multiple pentru antrenament. Alege-o pe cea care raspunde nevoilor tale de antrenament.

Tonifierea partii superioare a corpului

Pentru tonifierea partii superioare a corpului, cumpara un aparat de fitness cu scripete si bara de tractiuni, punte pentru pectorali si element pentru brate care sa te ajute sa iti tonifici abdomenul, umerii, pectoralii si spatele.

Antrenamentul pentru partea de jos a corpului

Pentru tonifierea picioarelor si feselor, cumpara un aparat de fitness pentru acasa cu element pentru extensii si ridicari de gamba.

Cum sa alegi aparatul de fitness potrivit?

Exista mai multi factori care trebuie avuti in vedere la achizitia unui aparat de fitness:

Dimensiunea si locul de pastrare: Aparatele de fitness pentru acasa sunt echipamente masive care au nevoie de ceva mai mult spatiu. Cu cat au mai multe statii si echipamente, cu atat sunt mai mari. Ar fi ideal daca ai avea o camera separata in care sa il asezi. Unele chiar se pliaza complet sau au elemente pliabile, ca sa mai economisesti spatiu.

Sistemul de rezistenta: Poti alege dintre 3 sisteme elementare de rezistenta. Unele au si diferite combinatii intre cele 3 sisteme.

 • Greutatile se folosesc pentru antrenamentele de rezistenta mai intense.
 • Benzile elastice ofera niveluri diferite de rezistenta.
 • Cablurile si scripetele folosesc un sau mai multe greutati pentru niveluri diferite de rezistenta.

Greutate totala: Alege un aparat de fitness cu suficiente greutati pentru nevoile tale de rezistenta.

Greutati sau benzi: Numeroase aparate au un suport de greutati care iti permite sa reglezi intensitatea antrenamentului. Unele au benzi elastice pentru rezistenta.

Functii suplimentare: Cea mai buna calitate a aparatelor de fitness pentru acasa este diversitatea. Ele au functii foarte variate, inclusiv sisteme de cabluri si scriptete pentru ridicarea de greutati, accesorii pentru ridicari de gambe si de brate si extensii…

Numarul de statii: Aparatele de fitness pentru acasa cu o singura statie permit folosirea pe rand de cate un singur utilizator. Exista si aparate cu statii multiple, care pot fi folosite de mai multe persoane in acelasi timp.

Tranzitie usoara intre exercitii: Unele aparate de fitness pentru acasa necesita multe operatiuni intermediare – decuplarea greutatilor de la o functie la alta. Pentru a evita acest lucru, cumpara unul care sa nu necesite prea multe ajustari.

Functii si greutati reglabile: Daca esti inalt, poate trebuie sa adaptezi inaltimea scaunului si a altor elemente ale aparatului, deci ai grija sa cumperi unul reglabil. Pentru utilizatorii mai corpolenti, si greutatea suportata este o informatie importanta.

 Toate aceste elemente trebuie avute in vedere inainte de achizitia unui aparat de fitness pentru acasa. Daca doresti sa il folosesti mai mult timp sau va fi folosit de mai multe persoane, iti recomandam sa investesti intr-un aparat complet echipat cu toate functiile necesare pentru antrenamentul de rezistenta.

Sfaturi pentru intretinere

Daca vrei ca aparatul sa functioneze bine mult timp, trebuie sa ii asiguri o intretinere adecvata. Neglijenta poate duce la defectiuni sau poate accelera uzura.

Curatare: Sterge aparatul de praf saptamanal. Dupa fiecare sedinta de antrenament, sterge si transpiratia de pe el.

Lubrifiere: Foloseste un spray cu grasime sau silicon pentru a lubrifia ghidajele si parghiile o data sau de doua ori pe an. Astfel, aparatul va functiona mai lin.

O data pe luna verifica suruburile si strange elementele care s-au largit.

O data la cateva luni verifica cablurile cautand semne de uzura sau de intindere si, daca este necesar, schimba-le.