Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Cums a alegi o bicicleta eliptica – partea I

Bicicletele eliptice sunt unul dintre cele mai eficiente aparate de fitness pentru arderea caloriilor, modelarea corporala, imbunatatirea conditiei fizice si a sanatatii. Acest ghid te ajuta sa alegi bicicleta eliptica potrivita pentru nevoile tale.

Aspecte importante de avut in vedere la achizitia unei biciclete eliptice

Ce sunt bicicletele eliptice si cui lis e adreseaza?

Bicicletele eliptice, cunoscute si sub denumirea de aparate eliptice sau aparate universale sunt unul dintre cele mai populare aparate de fitness, cu care se fac exercitii mai solicitante decat cu bicicletele medicale obisnuite si antrenamente mai putin intense, dar mai comode si cu impact mai redus asupra articulatiilor decat cu benzile de alergat.

Un antrenament simplu, dar foarte eficient si benefic, ideal pentru utilizatorii incepatori, intermediari si avansati. Sunt excelente pentru:

 • Persoanele ocupate care vor sa isi mentina sanatatea si conditia fizica, in ciuda lipsei timpului,
 • Atletii care cauta un aparat de fitness cu care sa se poata antrena acasa sau sa isi incalzeasza muschii inainte de antrenamentul de forta,
 • Varstnicii care vor sa isi imbunatateasca sanatatea cardio si sa isi pastreze masa musculara,
 • Mamicile tinere care vor sa isi recapete formele dupa ce au nascut,
 • Incepatorii si oricine mai doreste un antrenament eficient in confortul propriei case.

Bicicletele eliptice sunt excelente si pentru cei care au avut dureri sau leziuni in zona gambelor si a gleznelor, fiindca asigura un antrenament cu impact scazut.

Obiectivele antrenamentului si zonele tinta: Un antrenament cardio benefic, cu impact scazut, care activeaza intregul corp si te ajuta sa slabesti

Daca doresti sa slabesti, bicicleta eliptica este un aparat de fitness perfect pentru tine. Te ajuta sa arzi calorii mai eficient decat cea medicala. Intr-o ora de antrenament poti arde pana la 800 calorii, adica aproape 2 mese zilnice.

Bicicletele eliptice garanteaza un antrenament aerobic excelent cu impact redus asupra articulatiilor, dar sunt mai putin eficiente pentru cresterea masei musculare. Un antrenament de cate 20 minute de mai multe ori pe saptamana imbunatateste sanatatea sistemului cardio-vascular, creste flexibilitatea si imbuntateste conditia fizica. Vei observa si alte beneficii ale unei utilizari regulate, inclusiv:

 • Un corp mai puternic si mai tonifiat si o mai buna flexibilitate,
 • O mai buna anduranta si conditie fizica,
 • O densitate osoasa sporita,
 • Mai putin stres, mai multa enrgie si o mai buna sanatate mintala,
 • Un sistem imunitar si o sanatate generala mai bune.

Un antrenament general care activeaza atat partea inferioara, cat si partea superioara a corpului.

Miscarea eliptic unica activeaza intregul organism si asigura un antrenament eficient pentru modelarea corporala

 • Miscarea inspre inainte lucreaza: fesele, abdomenul, soldurile si coapsele
 • Miscarea inspre inapoi lucreaza: fesele, soldurile, coapsele si gambele
 • Ghidoanele stimuleaza bratele, umerii, pectoralii si spatele.

Optiuni de exercitii: Combina mai multe exercitii intr-un singur aparat compact

Bicicletele eliptice ofera o combinatie unica de exercitii de stepper, banda si bicicleta medicala intr-un singur exercitiu. Miscarea eliptica inainte si inapoi este foarte naturala, eficienta si benefica pentru corp si sanatate. Majoritatea bicicletelor eliptice au ghidoane cu dubla actiune, care iti permit sa lucrezi bratele deodata cu picioarele, pentru un antrenament complet.

In a doua parte a Ghidului pentru achizitia unei biciclete eliptice te ajutam sa alegi bicicleta eliptica potrivita pentru tine, in functie de modelele existente pe piata si de numeroasele functii pe care le ofera.